College verzorgt gastlessen (18-04-2017)

Dit item is verlopen op 18-05-2017.
College verzorgt gastlessen.

Deze en vorige week hebben de wethouders en burgemeester van Strijen gastlessen verzorgd op basisscholen De Parel en De Meerwaarde. Dit als onderdeel van het scholenproject De Oorlog dichtbij huis.

Het project van Herinneringscentrum Kamp Westerbork brengt de persoonlijke geschiedenissen van de Jodenvervolging in de klas.

,,Wie heeft er thuis wel eens iets gehoord over de Joodse gezinnen uit Strijen?" Alsof het zijn dagelijkse werk is begint 'meester' Waaijer aan zijn gastles. En zonder schroom steken vele scholieren uit groep acht van De Parel hun vinger op. Onder goedkeurende blikken van de ├ęchte meester, Bert, pakt burgemeester Jan Waaijer zijn rol. Opvallend veel scholieren hebben wel eens de verhalen gehoord over de oorlog, en over de Joodse gezinnen die zijn weggevoerd. De bron in de meeste gevallen was een opa en/of oma. ,,Mijn opa zat toen nog in de klas van dat jongetje", ,,ik weet waar dat huis staat."

In april, de maand van de vrijheid, worden gastlessen gegeven aan de groepen 7 en 8 van de basisscholen, door vertegenwoordigers uit het openbaar bestuur. De lessen worden gegeven aan de hand van een op maat gemaakt lespakket. Dit pakket bevat onder meer een persoonlijk verhaal uit de gemeente van de school en een korte film met een impressie van de tweede wereldoorlog. De gastlessen op De Meerwaarde en De Parel in de gemeente Strijen gingen over het Joods gezin Van Coevorden.

Ook de wethouders Janssen, Van Tilborg en Tanja traden de afgelopen weken op als gastdocent.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit formulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Actuele onderwerpen | Laatste nieuws | College verzorgt gastlessen
Deel deze pagina
let op: ons nieuwe telefoonnummer 14078 is een 5-cijferig nummer!

Waleplein 2 | 3291 CZ Strijen
Postbus 5881 | 3290 EA Strijen
   14078 / 088 - 6471200
info@strijen.nl 
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN!!