Dodenherdenking in de gemeente Strijen (25-04-2017)

Dit item is verlopen op 25-05-2017.
Dodenherdenking in de gemeente Strijen.

Donderdagavond 4 mei aanstaande wordt in Strijen aandacht besteed aan de Nationale Dodenherdenking met onder meer een stille tocht. De stoet vertrekt om 19.30 uur vanaf het gemeentehuis aan het Waleplein.

Onder aanvoering van tamboers van Boing gaat het richting de oorlogsmonumenten bij de Lambertuskerk en daarna naar het Joods monument. De route van de stille tocht is als volgt: start bij gemeentehuis, Walewegje, Nieuwstraat, Leeuwerikstraat, Kerkstaat links.

Last Post

Bij aankomst van de stoet bij de oorlogsmonumenten speelt muziekvereniging TAVENU koraalmuziek. Om 19.58 uur klinkt dan de Last Post waarna het vervolgens twee minuten stil is. Hierna volgt het Wilhelmus, worden er gedichten voorgelezen door leerlingen van De Meerwaarde en vinden er kransleggingen plaats.

Daarna verplaatst de herdenking zich naar het Joods monument waar kinderen van De Parel de namen van slachtoffers voorlezen en een kranslegging voor hun rekening nemen.

Het gemeentebestuur nodigt iedereen uit deel te nemen aan de dodenherdenking en stelt een bloemenhulde bij de monumenten zeer op prijs.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit formulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Actuele onderwerpen | Laatste nieuws | Dodenherdenking in de gemeente Strijen
Deel deze pagina
let op: ons nieuwe telefoonnummer 14078 is een 5-cijferig nummer!

Waleplein 2 | 3291 CZ Strijen
Postbus 5881 | 3290 EA Strijen
   14078 / 088 - 6471200
info@strijen.nl 
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN!!