Samen het onkruid te lijf (20-04-2017)

Dit item is verlopen op 20-05-2017.
Samen het onkruid te lijf.

Zodra de zon weer meer gaat schijnen, schiet het onkruid uit de grond én de straten. Dit geeft niet alleen een rommelig straatbeeld, maar kan ook wateroverlast veroorzaken na een regenbui.

Omdat de straatgoten en afvoerputten begroeid raken, kan regenwater niet snel genoeg weglopen. Hierdoor ontstaan plassen op straat, waarvan het verkeer hinder ondervindt. Ook de voetpaden worden minder goed toegankelijk door het onkruid.

Om ophoping van vuil en zand in de goten te voorkomen veegt de gemeente deze zes keer per jaar met een veegwagen. De onkruidgroei op verharding wordt onder meer met behulp van de welbekende geel-groene quad uitgevoerd. Nieuwe methoden die de gemeente sinds kort gebruikt bestaan uit hete lucht, heet water, vegen en borstelen.

Samen

Ook inwoners kunnen meehelpen met het onkruidbeheer, door bijvoorbeeld regelmatig de eigen stoep te vegen en ophoping van vuil langs houten en stenen erfafscheidingen weg te halen. Maar ook door de rijbaan en parkeervakken vrij te houden als de veegwagen langs komt. Op deze wijze werken we samen aan een schone en veilige woonomgeving.

Neem voor vragen over onkruidbestrijding contact op met Johan van Herpen van de gemeente Strijen via telefoonnummer 088-6471200.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit formulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Actuele onderwerpen | Laatste nieuws | Samen het onkruid te lijf
Deel deze pagina
let op: ons nieuwe telefoonnummer 14078 is een 5-cijferig nummer!

Waleplein 2 | 3291 CZ Strijen
Postbus 5881 | 3290 EA Strijen
   14078 / 088 - 6471200
info@strijen.nl 
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN!!