Strijen pakt uit tijdens Open Monumentendag (31-08-2017)

Dit item is verlopen op 30-09-2017.
Strijen pakt uit tijdens Open Monumentendag

De gemeente Strijen staat, als oudste gemeente in de Hoeksche Waard, alom bekend om haar vele en uiteenlopende monumenten. Hieronder vallen onder meer bunkers, een luchtwachttoren in de Mariapolder, enkele fraaie boerderijen en schitterende kerken. En niet te vergeten de lichtopstand en de meer dan 100 jaar oude ophaalbrug in Strijensas.

Tijdens de Open Monumentendag, zaterdag 9 september, pakt de gemeente Strijen flink uit deze keer. Natuurlijk gaan bij de verschillende monumenten de deuren weer open. Enkele aanraders: de Nederlands Hervormde Kerk in Cillaarshoek, het museum Het Land van Strijen, de Grote of Sint Lambertuskerk en de luchtwachttoren in de Mariapolder.

Daarnaast wordt er dit jaar voor de eerste keer straattheater gehouden in het centrum van Strijen. In klederdracht gestoken acteurs zullen het aanwezige publiek verrassen op diverse optredens. Speciaal voor de Open Monumentendag is er ook nog een Monumenten Fietsroute uitgezet, met een lengte van 25 kilometer. Hopelijk is het zaterdag 9 september een zonnige dag. Een mooie dag om een lekker stukje te gaan fietsen. Door de mooie natuur van de gemeente Strijen. En onderweg nog wat cultuur opsnuiven door de vele monumenten die u op de route tegenkomt.

Programma

Vrijdag 8 september:

Zaterdag 9 september:


Extra informatie

Meer informatie over de Open Monumentendag in Strijen:

- Facebookpagina
- Website

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit formulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Actueel | Actuele onderwerpen | Laatste nieuws | Strijen pakt uit tijdens Open Monumentendag
Deel deze pagina
let op: ons nieuwe telefoonnummer 14078 is een 5-cijferig nummer!

Waleplein 2 | 3291 CZ Strijen
Postbus 5881 | 3290 EA Strijen
   14078 / 088 - 6471200
info@strijen.nl 
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN!!