Tweede Kamerverkiezingen 2017

Tweede Kamerverkiezingen 2017

(16 maart 2017) Hoewel met 6% minder dan vier jaar geleden bleef de VVD de nummer twee, de PVV, met ruime cijfers voor: 24,2%. In de gemeente Strijen gaf 16,1% van de inwoners zijn/haar stem aan de PVV.

De derde grootste partij in Strien werd het CDA, met 14,6%. In totaal 296 Strijenaren (4,9%) kozen voor de partij van Jesse Klaver. In 2012 waren dat er nog slechts 73 (1,3%).

De PvdA daalde dramatisch van 1069 (19,7%) naar 315 (5,3%) stemmers. De ChristenUnie bleef met 5,1% nagenoeg op hetzelfde aantal stemmen.

Onderaan deze pagina de -voorlopige- uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen 2017 in de gemeente Strijen.


Stempas verloren of niet ontvangen? Vraag een vervangende pas aan!

(7 maart 2017) Inwoners die denken voor de Tweede Kamerverkiezing te mogen gaan stemmen maar nog geen stempas hebben ontvangen. Of misschien de stempas kwijtgeraakt zijn. Kunnen nog tot uiterlijk 14 maart bij de gemeente een vervangende pas aanvragen.

Het aanvragen van een vervangende stempas kan door te bellen of te mailen naar de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis tot en met dinsdag 14 maart 12.00 uur: telefoon, 14078 of email, info@strijen.nl.


Herindeling stemdistricten gemeente Strijen

(16 februari 2017) Op woensdag 15 maart 2017 kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Iedere kiesgerechtigde die op 30 januari 2017 staat ingeschreven in de gemeente Strijen en op de dag van de verkiezingen 18 jaar of ouder is, krijgt uiterlijk 1 maart 2017 een stempas toegestuurd.

Met de ontvangen stempas kan in ieder stembureau binnen de grenzen van de gemeente Strijen worden gestemd. Naast de stempas, dient ook een geldig identiteitsbewijs getoond te worden in het stembureau. Dit kan zijn een paspoort, een identiteitskaart of een rijbewijs. Het ID-bewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Stemdistricten

Er is een kleine herindeling van de stemdistricten doorgevoerd in de gemeente Strijen. Bewoners van de wijk Over de Keen kunnen deze verkiezingen voor het eerst gaan stemmen in  CBS De Parel aan de Leeuwerikstraat.  Bewoners van ’t Hoogt en omgeving worden uitgenodigd in basisschool  De Meerwaarde hun stem uit te brengen (in plaats van dorpshuis Streona). Overigens kan een ieder ook zelf het stembureau bepalen.


Stempas Tweede Kamerverkiezingen 2017

(2 februari 2017) Op woensdag 15 maart 2017 kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. Iedere kiesgerechtigde die op 30 januari 2017 staat ingeschreven in de gemeente Strijen en op de dag van de verkiezingen 18 jaar of ouder is, krijgt uiterlijk 1 maart 2017 een stempas toegestuurd.

Met de ontvangen stempas kan in ieder stembureau binnen de grenzen van de gemeente Strijen worden gestemd. Naast de stempas, dient ook een geldig identiteitsbewijs getoond te worden in het stembureau. Dit kan zijn een paspoort, een identiteitskaart of een rijbewijs. Het ID-bewijs mag maximaal vijf jaar verlopen zijn.

Machtiging

Het kan zijn dat iemand niet zelf in de gelegenheid is om te gaan stemmen. Het is dan mogelijk een andere kiezer uit Strijen te machtigen een extra stem uit te brengen. Daarvoor moet de achterkant van de stempas worden ingevuld en ondertekend. Ook de ander die gaat stemmen moet daarop een handtekening zetten. Tevens moet (een kopie van) een geldig identiteitsbewijs worden meegegeven aan de gemachtigde stemmer.

Wanneer een kiezer uit een andere gemeente gemachtigd moet worden, kan hiertoe een formulier (model L-8) worden opgehaald bij de afdeling Burgerzaken, of is deze onderaan deze pagina te downloaden. Het formulier moet worden ingevuld en voor 10 maart a.s. worden ingeleverd. Het is niet nodig hiermee te wachten tot de stempas binnen is!

Kiezerspas

Strijenaren kunnen ook zelf in een andere gemeente gaan stemmen, bijvoorbeeld vanwege een vakantie of als het met het werk beter uitkomt. In dat geval is het mogelijk om de stempas om te ruilen voor een kiezerspas, waarmee in iedere Nederlandse gemeente gestemd mag worden. Dit kan tot 14 maart 2017, 12.00 uur bij de afdeling Burgerzaken. Wanneer iemand niet persoonlijk kan langskomen, kan het formulier voor het aanvragen van een kiezerspas (model K-6) worden gebruikt. Kijk hiervoor eveneens onderaan deze pagina.

Neem bij vragen gerust contact op met de medewerkers van Burgerzaken.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit formulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Bestuur en Organisatie | Gemeenteraad | Verkiezingen | Tweede Kamerverkiezingen 2017
Deel deze pagina
let op: ons nieuwe telefoonnummer 14078 is een 5-cijferig nummer!

Waleplein 2 | 3291 CZ Strijen
Postbus 5881 | 3290 EA Strijen
   14078 / 088 - 6471200
info@strijen.nl 
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN!!