Pagina opties

Groter
A A

Digitale Nieuwsbrief Strijen - week 46

DIGITALE NIEUWSBRIEF STRIJEN - week 46

(16 november 2018)


Opening De Kaai op zaterdag 17 november

Aanstaande zaterdag 17 november om 11.00 uur wordt het nieuw ingerichte gebied rondom De Kaai feestelijk geopend. Alle inwoners van Strijen zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt de ‘huiskamer van Strijen’ officieel in gebruik genomen. We hopen van harte u daar te ontmoeten zaterdag!


Lees het volledige artikel

Herstraten rijbaan Nieuwestraat

Op maandag 19 november 2018 start aannemer V&V-Infra uit Oostvoorne, in opdracht van de gemeente Strijen, met het herstraten van de rijbaan in de Nieuwestraat, tussen de kruisingen Buiteneinde en Binnensingel. Het herstraten is noodzakelijk, omdat veel betonklinkers gebroken zijn en verzakkingen in de rijbaan zijn ontstaan. De werkzaamheden duren ongeveer 1,5 week. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is het noodzakelijk dat de rijbaan wordt afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld via Walewegje – Trambaan – Oud Bonaventurasedijk.

Heeft u vragen over deze werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Strijen, afdeling Beheer Openbare Ruimte, via 088 - 647 1200.


Lees het volledige artikel

Onderzoek naar lood in speeltuinen

Door eeuwenlang gebruik zit er op veel plaatsen in Zuid-Holland lood in de bodem. Lood kan negatieve effecten hebben op de gezondheid, vooral bij jonge kinderen tot 6 jaar. Zij kunnen lood binnenkrijgen, door bijvoorbeeld hun vingers in hun mond te steken tijdens het spelen op een bodem met lood.  Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) doet daarom samen met de Provincie Zuid-Holland bodemonderzoek in kinderspeelplaatsen in de hele regio. Zo wordt duidelijk of er een risico is en of extra acties nodig zijn. 

Lees het volledige artikel

Uitslagenavond gemeenteraadsverkiezing in Alcazar Puttershoek

Op woensdag 21 november 2018 kunnen stemgerechtigde inwoners van de Hoeksche Waard een stem uitbrengen voor de gemeenteraadsverkiezing voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. De stemlokalen zijn open van 07.30 uur tot 21.00 uur.

Na sluiting van de stembureaus om 21.00 uur worden de stemmen geteld. Iedereen is vanaf 21.00 uur van harte welkom in Alcazar Events (Groeneweg 16, Puttershoek). De avond start om 21.30 uur. Presentator van de avond Gert van ’t Hof zal samen met burgemeester Borgdorff van gemeente Binnenmaas terugkijken op de gemeenteraadsverkiezing. Het bekendmaken van tussentijdse uitslagen wordt afgewisseld met korte vraaggesprekken met de lijsttrekkers. Rond middernacht wordt de voorlopige einduitslag verwacht. De officiële uitslag wordt twee dagen later, op vrijdag 23 november, vastgesteld door het Centraal Stembureau. Uiteraard kunt u de uitslagen ook terugvinden op www.gemeentehw.nl, de Facebookpagina Gemeente Hoeksche Waard en twitter @gemeentehw. Ook RTV Rijnmond en Omroep Hoeksche Waard besteden aandacht aan de verkiezingsuitslag.


Lees het volledige artikel

Echtpaar Pouwe uit Strijen 50 jaar getrouwd

Woensdag 14 november was het echtpaar Pouwe 50 jaar getrouwd. Burgemeester Jan Waaijer bracht het gouden bruidspaar een bezoekje en feliciteerde hen onder overhandiging van een bos bloemen namens het gemeentebestuur.

Het echtpaar heeft een zoon en twee dochters. Meneer Pouwe was timmerman van beroep en heeft zelf een oude woning geheel nieuw opgebouwd.  De favoriete vakantiebestemming van de heer en mevrouw Pouwe is de Veluwe.


Lees het volledige artikel