Pagina opties

Groter
A A

Digitale nieuwsbrief Strijen - week 47

DIGITALE NIEUWSBRIEF STRIJEN - week 47

(23 november 2018)


Huiskamer van Strijen feestelijk geopend

Zaterdag 17 november opende wethouder Wilko van Tilborg het nieuw ingerichte gebied rondom De Kaai. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de ‘huiskamer van Strijen’ officieel in gebruik genomen.

Lees het volledige artikel

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis van Strijen is vrijdag 30 november wegens een personeelsbijeenkomst gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.


Lees het volledige artikel

Heinenoordtunnel afgesloten

In het weekend van 24 en 25 november is de Heinenoordtunnel in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. Er blijft steeds één tunnelbuis beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten. 

  • 24 november van 22:00 uur tot zondag 25 november 10:00 uur

Het verkeer komende uit de Hoeksche Waard en gaande in de richting van Rotterdam / Europoort wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de N217 en A16. De Kiltunnel is tolvrij vanuit de Hoeksche Waard richting Dordrecht tussen 21:30 uur en 10:30 uur. Het verkeer komende uit Rotterdam en gaande in de richting van de Hoeksche Waard wordt ter plaatse met gele borden omgeleid via de A15, A16 en de N217. Lijndiensten openbaar vervoer worden onder begeleiding van verkeersregelaars door het werkvak geleid.


Lees het volledige artikel

Stooktips

Heeft u een open haard, allesbrander, terrashaard, vuurkorf of houtkachel? Met onderstaande stooktip wordt de overlast, die houtrook bij de buren kan veroorzaken, beperkt.

  • Schoorsteen en rookkanaal moeten goed afgestemd zijn op haard of kachel
  • Maak een houtvuur aan met aanmaakblokjes en kleine houtjes
  • Stook alleen droog hout en zet luchttoevoer en klep helemaal open
  • Gebruik nooit geverfd hout of papier
  • Stook niet bij windstil of mistig weer
  • Ventileer het huis tijdens het stoken
  • Controleer de kleur van het vuur. De vlam in de houtkachel moet heldergeel zijn en niet flakkeren
  • Laat de schoorsteen minstens één keer per jaar goed vegen
  • Stook niet iedere dag en niet langer dan vier uur op één dag

Lees het volledige artikel

Eerste debat nieuwe gemeenteraad Hoeksche Waard

Terwijl de stofwolken van de Hoeksche Waardse verkiezingsuitslag nog aan het optrekken zijn, worden de eerste stappen alweer gezet voor de coalitievorming. In aanloop naar de formatie wordt zaterdag 24 november, om 10.00 uur, in de raadzaal van het gemeentehuis van Korendijk een zogenaamd duidingsdebat gehouden. Tijdens dit openbaar debat kunnen alle fractievoorzitters, van de tien partijen die samen de nieuwe raad gaan vormen, hun kijk geven op de verkiezingsuitslag.

,,Tijdens het duidingsdebat kunnen de gekozen partijen op geheel eigen wijze betekenis geven aan de uitslag. En kunnen ze eventueel al aangeven met wie ze in zee willen gaan in een coalitie’’, legt interim-griffier Etienne Hesen uit. Daarnaast komt onder meer ook aan de orde op welke wijze de coalitieonderhandelingen van start gaan. Hoe het informatie- en formatieproces in zijn werk gaat. En wat daar allemaal bij komt kijken.

Tevens wordt deze eerste bijeenkomst gebruikt om kennis te maken met de heer Sjaak van der Tak, die op verzoek van het CDA bereid is om als verkenner de eerste gesprekken te gaan voeren voor het vormen van een coalitie in de gemeenteraad.

De partijen die aan het debat deelnemen zijn: CDA (8 zetels), Lokalen Hoeksche Waard (6 zetels), SGP (6 zetels), VVD (4 zetels), D’66 (3 zetels), GroenLinks (3 zetels), PvdA (2 zetels), ChristenUnie (2 zetels), Hoeksche Waardse Senioren Partij (2 zetels) en Cromstrijen '98 HW (1 zetel).

Het duidingsdebat is live te volgen via de Facebook-pagina GemeenteraadHW of te beluisteren via de website van de gemeente Korendijk: korendijk.raadsinformatie.nl.


Lees het volledige artikel