Pagina opties

Groter
A A

Digitale Nieuwsbrief Strijen - week 48

DIGITALE NIEUWSBRIEF STRIJEN - week 48

(3 december 2018)


Genomineerden Strijense Vrijwilligersprijs bekend

Voor de achtste, en tevens laatste keer, zijn in de gemeente Strijen de nominaties bekend gemaakt voor de gemeentelijke Vrijwilligersprijs. Een jury, onder voorzitterschap van burgemeester Jan Waaijer, schoof drie personen en een echtpaar naar voren. De jury bepaalde tevens wie van de genomineerden uiteindelijk de Vrijwilligersprijs 2018 in handen krijgt.

De uiteindelijke winnaar van de Vrijwilligersprijs 2018 is momenteel nog geheim en wordt pas tijdens de afscheidsvergadering van de gemeenteraad op dinsdagavond 18 december in Dorpshuis Streona naar voren geroepen.

Lees het volledige artikel

Uitnodiging afscheidsreceptie college

Op dinsdag 11 december neemt het college van burgemeester en wethouders afscheid van de gemeente Strijen.

“Wij vonden het een hele eer voor Strijen actief te zijn geweest. Samen met u hebben we van Strien een mooie samenleving gemaakt en vele relaties opgebouwd. Graag willen we u daarvoor bedanken tijdens onze informele afscheidsreceptie.”

U bent van harte welkom op dinsdag 11 december 2018, tussen 19.30 en 22.00 uur in de grote zaal van dorpshuis Streona, Stockholmplein 6, 3291 TP in Strijen.

Aanmelden kan via het e-mailadres afscheidbw@strijen.nl of telefoonnummer 088-647 1200.


Lees het volledige artikel

Update coalitievorming gemeente Hoeksche Waard

Een week na de uitkomst van de gemeenteraadsverkiezingen, is de coalitievorming in de Hoeksche Waard al goed op stoom gekomen. Afgelopen dagen heeft verkenner Sjaak van der Tak met alle tien de gekozen partijen gesprekken gevoerd.

Maandag 3 december a.s. komen de fractievoorzitters van de 10 partijen voor de tweede keer bij elkaar. Tijdens wederom een openbare bijeenkomst in het gemeentehuis in Piershil, presenteert verkenner Van der Tak onder meer de resultaten van de gevoerde gesprekken.

De openbare bijeenkomst in Piershil begint om 19.30 uur en wordt wederom live uitgezonden via de Facebook-pagina van de gemeenteraad Hoeksche Waard, \GemeenteraadHW, en via de website van de gemeente Korendijk, www.korendijk.nl.


Lees het volledige artikel

Gemeentehuis gesloten

Het gemeentehuis van Strijen is dinsdag 11 december tussen 15.00 en 17.30 uur wegens een personeelsbijeenkomst gesloten. Van 17.30 tot 19.30 uur is het gemeentehuis weer geopend voor bezoekers.


Lees het volledige artikel

Stooktips

Heeft u een open haard, allesbrander, terrashaard, vuurkorf of houtkachel? Met onderstaande stooktip wordt de overlast, die houtrook bij de buren kan veroorzaken, beperkt.

  • Schoorsteen en rookkanaal moeten goed afgestemd zijn op haard of kachel
  • Maak een houtvuur aan met aanmaakblokjes en kleine houtjes
  • Stook alleen droog hout en zet luchttoevoer en klep helemaal open
  • Gebruik nooit geverfd hout of papier
  • Stook niet bij windstil of mistig weer
  • Ventileer het huis tijdens het stoken
  • Controleer de kleur van het vuur. De vlam in de houtkachel moet heldergeel zijn en niet flakkeren
  • Laat de schoorsteen minstens één keer per jaar goed vegen
  • Stook niet iedere dag en niet langer dan vier uur op één dag

Lees het volledige artikel