Nieuwe Omgevingswet

Samen aan de slag met de nieuwe Omgevingswet

In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Dat lijkt nog ver weg. Deze wet vervangt alle wet- en regelgeving voor wonen, ruimte, infrastructuur, milieu en water.

De Omgevingswet raakt ons allemaal


Zo krijgen de gemeenten meer bestuurlijke ruimte om eigen keuzes te maken. En tegelijkertijd maakt de wet het de gemeenten mogelijk meer los te laten om zodoende  meer ruimte te geven aan goede ideeën en initiatieven van inwoners, ondernemers en partners. Want deze komen soms lastig van de grond. Dat gaat vanaf 2019 veranderen met de nieuwe Omgevingswet.

Eén wet, één loket, één procedure

Ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners krijgen meer ruimte om actief mee te denken over ontwikkelingen in hun leefomgeving, zowel in hun eigen buurt, dorp als in hun Hoeksche Waard!

Denk bijvoorbeeld aan een aanvraag voor het ombouwen van een garage tot bedrijfsruimte of het initiatief om een pannaveldje aan te leggen op een braakliggend stukje grond. Hiervoor komt één wet, één loket, één procedure. De procedure wordt flink ingekort van 26 naar 8 weken. Het gehele traject wordt daarmee eenvoudiger, sneller en goedkoper.


Samen aan de slag met de Omgevingswet

Voor zowel gemeenten in de Hoeksche Waard als inwoners betekent het een behoorlijke omslag. Daar willen we goed de tijd voor nemen. De Hoeksche Waard is daarom nu al aan de slag gegaan. Op de site van SOHW kunt u vanaf nu volgen hoe de Hoeksche Waard met de omgevingswet aan de slag gaat.

Meer informatie over de nieuwe Omgevingswet in de Hoeksche Waard op de website van het SOHW

Extra informatie

Nieuwsbrieven Omgevingswet

- Nieuwsflits Omgevingswet 2
- Nieuwsflits Omgevingswet 1

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan dit formulier in, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

U bent hier:Startpagina | Wonen en Leven | Projecten | Nieuwe Omgevingswet
Deel deze pagina

Waleplein 2 | 3291 CZ Strijen
Postbus 5881 | 3290 EA Strijen
   14-078 (let op: 5-cijferig nummer!)
info@strijen.nl 
GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN!!